Sæt kulturarven i det bedste lys med Danlamps løsninger

Som ejer af en historisk eller fredet bygning ved du og din ejerkreds, at det ikke kun er jer, der har ejerskabet til jeres bygning.

Jo, på skødet er I ejerne. Men set med historiske, kulturelle og æstetiske briller ejer vi alle en lille symbolsk bid af jeres bygning. For den er en del af vores fælles kulturarv. Det ved I naturligvis godt.

I ved også, at det i særlig grad forpligter at være ejer af en historisk eller fredet bygning. Der er helt specifikke regler for renovering og ombygning. De skal sikre, at bygningskulturarven bevares for eftertiden i den oprindelige stil. Netop fordi vi og vores kommende generationer alle har en lille aktie i vores fælles bygningskulturarv, er det så meget desto vigtigere at formidle den bedst muligt.

For vi skal ikke kun værne om vores kulturarv. Vi skal også gøre den tilgængelig og formidle den. Det er vigtigt, at vi og vores efterkommere virkelig forstår og påskønner æstetikken, arktitekturen, håndværket og den levende historie i disse bygninger.

I Danlamp er æstetik og godt håndværk både vores metier og vores passion. Siden 1931 har vi leveret lysløsninger, der sætter vores bygningskulturarv og vores kirker i det bedste lys. Vi laver stadig glødepærer som Edison gjorde – med håndkraft og kærlighed. Men på grund af ny lovgivning produceres alle vores dekorative pærer til det europæiske marked nu med LED-teknologi.

Det betyder ikke, at vi går på kompromis med kvaliteten og den naturlige glød. Tværtimod. Vi har brugt vores store viden om glødepærer til at udvikle en lang række high-end LED pærer til æstetisk og dekorativ brug. Gløden, farvegengivelsen og kvaliteten af lyset er nøjagtig den samme som glødepærernes. De er bare mere miljøvenlige. Og de bliver stadig produceret med håndkraft og kærlighed.

I Danlamp er vi selv en del af bygningskulturarven. Fra 1931 til 2014 havde vi til huse i den historiske Dansk Glødelampefabrik i Nygade i den gamle bydel i Aabenraa. Med Kulturarvsstyrelsens ord et vigtigt stykke kulturarv og industrihistorie.
Vores historie, vores filosofi og vores håndværkstraditioner understøtter vores dybe forståelse for, hvordan man med den helt rette, varme belysning fremhæver æstetikken og håndværket i fredede og historiske bygninger.

Vi har stor erfaring med at sammenstykke vores brede udvalg af forskellige varme lyskilder, så de kalder sjælen frem i den enkelte bygning og fremhæver den tidsperiode, bygningen er fra. Både i detaljerne men også helheden i bygningen og dens arkitektur.

Derfor arbejder vi både med indendørs og udendørs belysning. Ud over belysningsløsninger for Det Kongelige Teater og Wallmanns Cirkusbygning har Danlamp leveret en lang række belysningsløsninger til danske kirker. Særligt i forbindelse med planlægning af renovering af fredede bygninger, vil det give værdi for jer at trække på vores rådgivning allerede på et tidligt tidspunkt i processen.

Kontakt os i dag og lad os hjælpe jer med at sætte vores fælles bygningskulturarv i det bedste lys.

Det Kongelige Teater

 

Kontakt os