First Hotel Grand Odense

Historisk hotel fra 1897

På First Hotel Grand Odense, et historisk hotel fra 1897, havde de længe søgt efter leverandør af lyskilder og LED-pærer til at skabe et harmonisk lys rundt omkring på hotellet. Efter en periode med research fandt de frem til Danlamp, som de både havde hørt om og nemt kunne finde via søgemaskinerne. De var meget interesserede i at få foretaget en prøveopsætning, så de kunne få syn for sagen. Det tog ikke lang tid, før de var overbeviste om, at de havde fundet den helt rette leverandør, selvom de tidligere havde prøvet med en ´hurtig´ løsning inden for LED, der ikke bar frugt og skabte den rigtige stemning:

Fakta

Det var klart et ekstra plus, at Danlamp er en dansk virksomhed. Men det mest tilfredsstillende har været Danlamps evne til kvalitetsmæssigt dække behovet for lyskilder, hvilket deres konkurrenter fejlede på

Morten Hyldal

Teknisk chef på First Hotel Grand Odense

Et højt kvalitetsnvieau

Hos Danlamp har de haft et højt kvalitetsniveau og erfaring siden 1931 i forbindelse med hoteller og lyssætning, så da First Hotel Grand Odense udtrykte et behov for mange forskellige glødepæreløsninger, var det ideelt at lade dem varetage opgaven. Hotellet havde flere ønsker og behov, de gerne ville have indfriet og de var ret sikre på, at det skulle være LED-udgaverne af glødepærerne – både for at spare en masse strøm, men ligeledes for at undgå problemer med overophedning ved lampeskærmene. I blandt andet restauranten ønskede man sig et nyt udtryk ved at tage skærmene af lysekronerne. Ifølge Morten Hyldal var det vigtigt at få skabt en dunkel stemning, der passede til rummet, mens man ligeledes gerne vil have muligheden for at skabe andre designs med tiden og bryde med de traditionelle måder, som man anvender lyskilder på.

First grand hotel Odense lysekrone

Gæsterne fortæller:

Det er det bedste i har gjort for restauranten længe - lyset er mere behageligt. Restauranten har mere autentisitet, virker mere intimt og har fået en fantastisk atmosfære

En god løsning fører oftest til flere

På First Hotel Grand Odense fandt de hurtigt efter deres prøveopsætning den helt rigtige glødepærer, Danlamp Mini Edison LED-pærer. Da den dækkede behovet, blev de hurtigt overbevist om, at Danlamp skulle levere flere lyskilder til hotellet.

Valg af belysning

Processen med at finde frem til, hvilke former for lyskilder hotellet skulle bruge til de andre rum, foregik i tæt dialog mellem Danlamp og hotellet. På hotellet var der tale om klar investering i kvalitetsprodukter inden for belysning og derfor var det vigtigt at vælge rigtigt første gang. Med den rette rådgivning fik hotellet købt fem forskellige LED-pærer til brug på hotellet – primært til hotellets lysekroner. Det drejer sig om produkterne:

Mini Edison 1,5 W (gold), Edison Lamp 4 W, Krystalkerte 2,5 W og Exteriør lamp 4 W. De forskellige produkter fordeler sig over restauranten, hvor der er godt og vel 200 styk Mini Edison, receptionen med cirka 12 lysekroner, hvor løsningen er den populære krystalkerte og Mini Edison. I stuens sal er der tre lysekroner med Edison Lamp og Exteriør Lamp, der giver et dynamisk og flot lys. Slutteligt har de Danlamps 28 volts pærer, som anvendes til de gamle UD-skilte.

First hotel Odense
Grand hotel Odense

- Det har virket upåklageligt

Et års tid efter hotellet fik installeret LED pærerne har der ikke været nogen udfald i lysintensiteten. Derfor er LED løsningen virkelig kommet til sin ret i forhold til holdbarhed og kvalitet. Især i restauranten har de haft mange gæster igennem, der har be mærket ændringerne i lyssætningen og udtrykket fra lysekronerne.

Gæsterne har udtrykt følgende:

“Det er det bedste i har gjort for restauranten længe – lyset er mere behageligt. Restauranten har mere autentisitet, virker mere intimt og har fået en fantastisk atmosfære”

Derfor har First Hotel Grand i Odense altså fået det maksimale ud af, at lade Danlamp levere deres lyskilder og står det til hotellets tekniske chef Morten Hyldal, så er det heller ikke sidste gang.

Vi har haft en naturlig tiltro til nogle af Danlamps andre produkter og deres kvalitet, fordi vi var så tilfredse med den første løsning. Derfor valgte vi at købe nogle funktionelle Edison-løsninger til vores andre afdelinger

Morten Hyldal

Teknisk chef på First Hotel Grand Odense

Kender du til et spændende projekt med Danlamp lyskilder, som skal vises her på siden, så hører vi gerne fra dig.

Scroll to Top