LED Lanterne

Lanterner med LED pærer er ikke godkendt

Der findes mange LED lanterne pærer på markedet. Fælles for dem alle er dig at de ikke er godkendt.

Lanterner på et skib er en del af skibets sikkerhedssystem og derfor er det vigtigt at alle regler overholdes. I certifikatet for lanterner er det beskrevet hvilken lanternepærer som lanternen er godkendt sammen med.

  • LED-lanterner udvikler kun lidt varme og vil derfor ikke smelte is og dug, der opbygger sig på lanternerne.
  • Strømbesparelse ved skift til LED-lanterner udgør en ubetydelig del på et skib og er derfor ikke en aktuel problemstilling.
  • Farven er stabil fra en lanterne med glødepære og farvet glas, mens farven fra LED kan ændre sig med temperatur og tid.
  • Glødepærer er nemmere at overvåge i forhold til LED – de er mere robuste, og der kan derfor opstå færre fejl.
  • Lanterner med glødepærer er billigere end LED-lanterner.

Den eneste fordel ved LED lanterner er den lange levetid.

Her kan du læse hvad DHR skriver om emnet

Led lanterner til båd

For at forstå betydningen af godkendte lanterner på en båd, skal vi se på det fra et perspektiv af sikkerhed til søs.

Godkendte lanterner på en båd spiller en afgørende rolle i at sikre sikkerheden for både passagerer og andre skibe på vandet. Disse lanterner fungerer som vigtige visuelle signaler, der hjælper med at identificere en båds position, kurs og retning, især i dårlig sigtbarhed eller om natten. Ved at have korrekt fungerende og godkendte lanterner kan man undgå potentielt farlige situationer som kollisioner med andre fartøjer.

Derfor er det essentielt at have godkendte lanterner monteret på en båd, da de ikke kun opfylder lovgivningsmæssige krav, men også bidrager til at sikre en tryg sejleroplevelse ved at øge synligheden og reducere risikoen for ulykker på vandet. Disse lanterner er ikke blot en lovlig forpligtelse, men en afgørende sikkerhedsforanstaltning til at navigere sikkert og ansvarligt på havet.

Jan Vesterlund

Jan Vesterlund

Jeg sidder klar til en uforpligtende snak omkring, hvordan vi sammen skaber det rigtige lys for dig.

Scroll to Top