Wallmanns

CIRKUSBYGNINGENS HISTORIE

Cirkusbygningens historie går helt tilbage til 1884, da den københavnske tømrermester Fritz Petersen erhvervede grunden i Jernbanegade for et meget stort beløb, med tanke på at opføre byens første grundmurede cirkus. Han allierede sig med arkitekten H. V. Brinckopff, men selvom tømrermesteren gik fallit undervejs, lykkedes det alligevel at færdiggøre byggeriet, som blev indviet i maj 1886 ved en stor folkefest.
Bygningen blev med sin særegne arkitektur byens smukke vartegn og var i mange år hjemsted for store cirkusoplevelser med datidens cirkuskonger Ernst Renz, Albert Schumann og til sidst Eli Benneweis. I foråret 1914 styrtede bygningen sammen som følge af en brand og blev derefter genopbygget.
Cirkus

Cirkusbygningens facade er oplyst med mere end 1000 glødepærer fra Danlamp. De klare kronepærer monteret direkte i facaden skaber en smuk ramme omkring vores shows og er med til at give den gamle bygning sin helt egen charme. At der samtidig er tale om 5 W lavenergipærer gør glødepærer til en bæredygtig løsning - både miljømæssigt og økonomisk

Leif Kellerman

Ejendomsinspektør på Wallmans

cirkusbygningen-1

CIRKUSBYGNINGEN IDAG

I en grundig renovering i 1982 fremhævede man bygningens smukke arkitektur med den enorme kuppel, de buede gange, den festlige foyer, de kulørte sæder og den særlige cirkusatmosfære understreget af arkitekt Verner Pantons helt unikke farvevalg, – sådan har bygningen fremstået i de sidste tyve år, hvor Cirkusbygningen har dannet ramme for mange af byens helt store kulturbegivenheder, som bl.a. tæller publikumssucces’er som musicalen Hair, balletten Dødens Triumf, tv-shows som f.eks. Dansk Melodi Grand Prix og Grammy-uddelinger samt ikke mindst en lang række shows og koncerter med store navne som Victor Borge, Shirley Bassey, Keith Jarrett, Miles Davies, Dionne Warwick, Tony Bennett, Bryan Ferry, Dexter Gordon og mange flere.

Nænsom modernisering

Siden Walllmans Nøjen overtog Cirkusbygningen i januar 2003 har bygningen gennemgået en meget nænsom modernisering. De gamle stalde er nu indrettet som henholdsvis restaurantkøkken og selskabslokaler mens kunstnernes garderobe har indtaget elefantgangen. Meget er forandret bag scenen, men foran vil publikum opleve, at Cirkusbygningen næsten ligner sig selv.

wallmanns3
wallmanns4

Københavnernes foretrukne mødested

Også i fremtiden skal Cirkusbygningen være københavnernes foretrukne mødested, hvad enten man planlægger en intim middag eller en stor familiefest. Wallmans ønsker at bygge videre på de traditioner, som allerede findes i den gamle bygning og tilføre nye oplevelser, – masser af både store, sjove, gode og underholdende oplevelser!

Kender du til et spændende projekt med Danlamp lyskilder, som skal vises her på siden, så hører vi gerne fra dig.

Scroll to Top